Η νέα Mercedes-Benz GLA είναι το 8ο μοντέλο που προστίθεται στην τρέχουσα γενιά compact αυτοκινήτων Mercedes-Benz και έρχεται να την ολοκληρώσει. Ταυτόχρονα, αποτελεί το βασικό μοντέλο της γκάμας SUV της εταιρείας και το πιο αγαπημένο της ελληνικής αγοράς. Η νέα GLA απέκτησε ακόμη πιο επιβλητικό παράστημα με το ύψος της να φτάνει πλέον τα 1.611 χιλιοστά, δηλαδή τουλάχιστον 10 εκατοστά ψηλότερη από την προκάτοχό της. Η επίσης υψηλότερη θέση καθίσματος που χαρακτηρίζει το SUV συνοδεύεται από μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος στην μπροστινή σειρά.

Ο χώρος των ποδιών για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ πιο γενναιόδωρος, παρόλο που το μήκος της νέας GLA έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατοστό. Στα οffroad χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται το κάθετο μπροστινό τμήμα, οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω και οι περιμετρικές, προστατευτικές επενδύσεις. Τα μοντέλα 4MATIC περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού οffroad, το οποίο προσφέρει ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα και προβολή offroad κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση.

Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, επίσης, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Με ισχυρούς και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες (από 1.3 turbo έως και 225 ίππους), το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing, η νέα GLA συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα της οικογένειας των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Η GLA προσφέρει άριστη αεροδυναμική με τιμή Cd από 0,28. Σύντομα θα διατίθεται ένα μοντέλο EQ Power με υβριδικό σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ακολουθήσει η EQA, ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Facebook Comments