Όπως και οι προηγούμενες συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών, το δολάριο ενισχύεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της ασιατικής και ευρωπαϊκής συνεδρίασης, στη συνέχεια οι πιέσεις μειώνονται και μετά το άνοιγμα της Wall Street δέχεται ακόμα περισσότερα κεφάλαια.

 

Η κίνηση του δολαρίου είναι από τις λίγες φορές όπου πραγματική οικονομία και νόμισμα επιχειρούν να κινηθούν παράλληλα. Η άνοδος της αμερικανικής οικονομίας σε σύγκριση πάντοτε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες οικονομίες, έχει οδηγήσει στην πίστη ότι η νομισματική πολιτική της Fed θα αρχίσει να γίνεται ευνοϊκή για το αμερικανικό νόμισμα.

Επίσης, από το πρωί, διάφορες εκθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απλά ενισχύουν τη δυναμική του δολαρίου. Το πρωί ήταν η Goldman Sachs, η οποία αναθεώρησε την εκτίμησή της από τα 1,4000 που ήταν ο στόχος.

 

Από την άλλη, η Standard Life δίνει στόχο τα 1,1500 και η Deutsche Bank τα 1,2000. Ακόμα, η Commerzbank εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προβεί και σε νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% με το βασικό επιτόκιο του ευρώ να γίνεται 0,25%.

Το πετρέλαιο επιδεικνύει εξαιρετικές αντοχές και κινείται και πάλι προς τα $96,00 στηρίζοντας τους αμερικανικούς δείκτες με πραγματικά κεφάλαια. Η τεχνική εικόνα των περισσότερων νομισμάτων G10 είναι ιδιαίτερα αρνητική.

Facebook Comments