Άνοδο έως και τα 2.000 δολάρια η ουγκιά βλέπει η Goldman Sachs για την τιμή του χρυσού, συστήνοντας long θέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς θεωρεί ότι το ράλι θα συνεχιστεί.

Όπως σημειώνει, ο χρυσός έχει δυσκολευτεί να βρει κατεύθυνση από τη δυναμική ανάκαμψη που σημείωσε στα τέλη Μαρτίου, μετά και την ανακοίνωση της Fed για το QΕ. Οι λόγοι που σταμάτησαν το ράλι του πολύτιμου μετάλλου και οδήγησαν σε άνοδο της μεταβλητότητας, σύμφωνα με την Goldman Sachs, ήταν το ότι το χρυσός βρέθηκε… “διχασμένος” μεταξύ του μεγάλου σοκ που χτύπησε τους καταναλωτές στις αναδυόμενες αγορές και τη ζήτηση των κεντρικών τραπεζών, και της αύξησης της ζήτησης για επενδύσεις σε χρυσό στις αναπτυγμένες αγορές.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, το σοκ που υπέστη η ζήτηση καταναλωτών στην περιοχή των αναδυόμενων αγορών ήταν τεράστιο. Οι εισαγωγές χρυσού στην Ινδία σημείωσαν βουτιά κατά 99% τον Απρίλιο / Μάιο, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σταμάτησε να αγοράζει χρυσό από τότε που κατέρρευσε η τιμή του πετρελαίου. Ενώ η ζήτηση για χρυσό έχει ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα, εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο

Facebook Comments