Το νομοσχέδιο για τις πορείες θα βάλει τάξη στο κέντρο της  Αθήνας,τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Βασίλη Χιώτη, είπε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των διαδηλωτών αλλά και να μην διαταράσσεται η ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι οι αλλαγές δεν αφορούν συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνονται από τα τριτοβάθμια σωματεία, αλλά για παράδειγμα συγκεντρώσεις των 50 ατόμων.

Εξήγησε ότι ο τρόπος που θα διεξάγεται μια κινητοποίηση θα εξαρτάται από το πλάτος του δρόμου ή του πεζοδρομίου και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή και των διοργανωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο διοργανωτής συγκέντρωσης που θα έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται δεν θα έχει την ευθύνη τι θα κάνουν οι «μπαχαλάκηδες».

Για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ευρύτερη συναίνεση για την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά αν χρειαστεί «ασυζητητί θα προχωρήσουμε και μόνοι μας».

Facebook Comments