Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch μείωσε την πρόβλεψη του για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας για δεύτερη φορά σε δύο μήνες, επικαλούμενος την κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας.

Η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,9% φέτος, δήλωσε ο οίκος Fitch σε έκθεση τη Δευτέρα, μειώνοντας τις προβλέψεις του από το προηγούμενο αρνητικό 3%. Επίσης, μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης για τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα προκαταρκτικά οικονομικά στοιχεία για τον Ιούνιο έδειξαν μια “πολύ ισχυρή περίοδο ανάκαμψης”. Η Τουρκία θα γίνει μια από τις χώρες-αστέρια του κόσμου, που θα αναμορφωθεί μετά την πανδημία, είπε .

Οι τουρκικές αρχές πλημμύρισαν την οικονομία με φθηνή πίστωση από κρατικές τράπεζες, στο πλαίσιο μέτρων για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης. Η κεντρική τράπεζα μείωσε επίσης τα επιτόκια στο 8,25% από 24% σε λιγότερο από ένα χρόνο, για να στηρίξει τους στόχους της οικονομικής ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Facebook Comments