H Ιντρακάτ, θα αναλάβει με τις μπουλντόζες της το γκρέμισμα των κτιρίων στο Ελληνικό για την έναρξη των εργασιών της εμβληματικής επένδυσης.

Οι κατεδαφίσεις αφορούν κυρίως αυθαίρετα κτίρια και δομές, που προσεγγίζουν τα 900 και δεν έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα από τη σύμβαση παραχώρησης και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Αδεια κατεδαφίσεων και άλλων εκσκαπτικών έργων για τη διαμόρφωση του χώρου δόθηκε βάσει νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε από τη Βουλή νωρίτερα φέτος, στη διαπιστωτική πράξη (προβλεπόμενη από το άρθρο 67 του νόμου 4663/2020) για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης κτιρίων που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, από το Αυτοτελές Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η διαπιστωτική πράξη εκδόθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων έναρξης των εργασιών και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους στόχους της μεγάλης αυτής στρατηγικής επένδυσης».

Υπενθυμίζεται πως η χορήγηση της άδειας καζίνο αποτελεί συμβατική προϋπόθεση για να καταβάλει η Lamda Development την πρώτη δόση του εφάπαξ τιμήματος για την παραχώρηση και να μεταβιβαστούν οι μετοχές της «Ελληνικό Α.Ε.» σε αυτήν.

Facebook Comments