Την βεβαιότητα του ότι το έργο του Ελληνικού «θα κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες» εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη στα εγκαίνια των έργων της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Από εδώ όπου απογειώνονταν αεροπλάνα, το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο απογείωσης στην νέα εποχή για την χώρα μας», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης για την έναρξη των εργασιών. «Είναι ακριβώς χάρη στην πέρα από κάθε προσδοκία προσπάθεια και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης που μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα το έργο, λίγους μήνες πριν την επίσημη μεταβίβαση των μετοχών», είπε.

Την επόμενη χρονιά, στο πρώτο εξάμηνο, είπε ο κ. Αθανασίου, ξεκινούν τα έργα υποδομής μεταξύ των οποίων και το παράκτιο πάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Δημιουργείται ένα παραλιακό μέτωπο που θα αφήσει πίσω μας το γκρίζο τοπίο που βλέπετε πίσω μας, που έχουμε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια, πρόσθεσε.

«Το όραμα μας θέλει ψυχραιμία, η υλοποίηση του είναι ένας μαραθώνιος όπως όλα τα μακροπρόθεσμα οράματα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Θα κάνουμε υπερήφανους, ως Lamda Development, όχι μόνον τους μετόχους μας και όσους σε λίγο θα συμμετέχουν στο εθνικό ομόλογο, αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουμε να γίνουν κοινωνοί του έργου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε επίσης τον βασικό μέτοχο της Lamda που οραματίστηκε το έργο, «το στήριξε ανελλιπώς για 7 χρόνια και λίγους μήνες πριν έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στην χώρα και την οικονομία της επενδύοντας πάνω από 350 εκατ. ευρώ». Επίσης ευχαρίστησε την ομάδα της Lamda, που με «δονκιχωτικό πάθος», όπως είπε, «πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα όταν μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο». Επίσης ευχαρίστησε τις δημόσιες υπηρεσίες για την συνεργασία τους.

Facebook Comments