H απώλεια του μέτρου από τους ψευτοπροοδευτικούς φασιστοτσαμπουκάδες είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση του κάθε παλαβού, όπου κι αν ανήκει. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τα όρια της δικής του ελευθερίας και τους κανόνες που πρέπει να υπάρχουν ώστε να μην καταπατούνται οι ελευθερίες του κοινωνικού συνόλου, πρέπει να… συνέλθει.

Ειδικά για τους προερχόμενους από τον χώρο της κομμουνιστικής μήτρας, μάλλον πρέπει να αποτελεί παροιμιώδες θράσος να μιλάνε για δημοκρατία αυτή που ταυτίζονται με τον ολοκληρωτισμό. Μαθήματα δημοκρατίας από τους νοσταλγούς του Στάλιν, του Μαδούρο και άλλων… συμμοριτών, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και αποδεκτά. Αποτελεί δε ξεχωριστή ύβρις να μιλάνε για αναβίωση χουντικών διαταγμάτων με αφορμή τη θέσπιση κανόνων προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τις πορείες και τις διαδηλώσεις, Μιλάμε για “επαγγελματίες διαδηλωτές” που δεν διαπραγματεύονται το… ανήθικο πλεονέκτημα τους να κάνουν δύσκολη τη ζωή των άλλων. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι βγάζουν… μεροκάματο από τις πορείες, τα πανό, τα σπρέι και τις διαδηλώσεις. Καμία… δουλειά δεν είναι ντροπή. Ωστόσο, όταν αυτή η “δουλειά” έρχεται να αντιστρατευτεί τις πραγματικές δουλειές της συντριπτικής πλειονότητας των φορολογούμενων πολιτών, τότε η κυρίαρχη Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους πολλούς από τους λίγους απροσάρμοστους χαβαλέδες. Γιατί όταν κάποιος προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη του χωρίς να σέβεται τους κανόνες της Πολιτείας, τότε είναι χαβαλές και φασίστας. Είτε φοράει κόκκινο, είτε μαύρο ένδυμα…

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις επιχειρεί να νοικοκυρέψει για πρώτη φορά στα χρονικά μια κατάσταση ανοχής στην αριστερή ελευθεριότητα και τον ιδιότυπο… φασιστοδικαιωματισμό. Η κοινωνία έχει τοποθετηθεί καταλυτικά και αναμφισβήτητα απέναντι στους λίγους που δεν τους αρέσει να υπακούν στους νόμους που προστατεύουν τους πολλούς. Κανείς δεν απαγορεύει τις συγκεντρώσεις. Αλλά κανείς όμως δεν μπορεί να ανεχτεί και τις παρέες των… τσιπουράδικων και των Εξαρχείων να κλείνουν με το έτσι θέλω τους δρόμους. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί, τέτοιες πορείες και διαδηλώσεις να αποτελούν τον “Δούρειο Ίππο” προκειμένου κάποιοι να καταστρέψουν και να συμπεριφερθούν σαν κοινοί εγκλημτίες και κατσαπλιάδες. Αυτούς τους τύπους η γαλαντόμα Ελληνική Δημοκρατία τους ανέχεται επί δεκαετίες, χωρίς να επιβάλλει τις ποινές που θα λειτουργούν πάνω απ΄ όλα αποτρεπτικά. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί το μπάχαλο σε μια χώρα που πρέπει να είναι ευνομοούμενη και ταυτόχρονα να προστατεύει τους πολλούς από τους λίγους ψευτοεπαναστάτες και ψευτόμαγκες που δεν σέβονται βασικές αρχές, αξίες και κανόνες.

Η Ελληνική Πολιτεία καλείται να δώσει οριστικό τέλος στους επαγγελματίες… ανακατωσούρες που υπάρχουν για να προκαλούν μόνο προβλήματα στους συμπολίτες τους. Ο τζερτζελές και ο χαβαλές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Το “έτσι γουστάρω και κλείνω τον δρόμο” πρέπει να έχει κανόνες. Αυτό είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο είναι οι πολιτικοί προστάτες τους που τους παροτρύνουν σε τέτοιες πρακτικές. Ανάθεμα αν οι πολιτικοί χαβαλέδες και τα πιόνια τους σκέφονται έστω και μία ώρα την ημέρα παραγωγικά και θετικά. Στο μυαλό τους είναι το μπάχαλο, η ανακατωσούρα και η οπισθοδρόμηση. Και να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν εννοούμε τους φιλήσυχους πολίτες που έχουν κάποιον ουσιαστικό λόγο για να διαδηλώσουν.

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά συντεταγμένα και με κανόνες. Αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. Οι τσάμπα μάγκες της Αριστεράς, ας πάνε να κάνουν τις μαγκιές τους αλλού. Και επιπλέον, ας αναλογιστούν αν θα δέχονταν οι ίδιοι να τους αποκλείσουν κάποιοι άλλοι μέσα στους σπίτια τους και στα γραφεία τους. Διότι το ουσιαστικό είναι να μην πράττεις αυτό το οποίο δεν θέλεις να σου κάνουν. Ξεκάθαρα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν σαφή και στον τελευταίο επίδοξο ψευτοεπαναστάτη και τραμπούκο που νομίζει ότι ζει σε ζούγκλα και ότι η δική του αντικοινωνική συμπεριφορά μπορεί να γίνει ανεκτή από τους πολλούς, οι οποίοι πασχίζουν με κάθε τρόπο για να επιβιώσουν.

Η κοινή λογική και ο μέσος κοινός νους αντιλαμβάνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το αυτονόητο σε σχέση με την επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο. Φαίνεται ότι αυτό το… προνόμιο δεν το διαθέτουν όλοι εκείνοι που αντιλαμβάνονται την έννοια της… προόδου ως προϊόν καταστροφών και επιβολής της δικτατορίας των λίγων. Το τέλος της δικτατορίας το 1974 σε συνδυασμό με τη Γενιά του Πολυτεχνείου διαμόρφωσαν μια κατάασταση ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς. Είθισται να λυπάσαι αυτούς που επιχείρησαν να προκαλέσουν κάποτε εθνική καταστροφή, σπάζοντας όμως τα μούτρα τους. Αυτή η ιδιαίτερη ανοχή όμως αποτέλεσε τον ζωτικό χώρο για να αναπτυχθούν αυτές οι νοσηρές νοοτροπίες. Όταν διάφοροι πρώην και νυν καταληψίες σχολείων, πανεπιστημίων και άλλων δημοσίων χώρων, γίνονται πολιτικοί και κυβερνούν τη χώρα νομίζοντας ότι θα εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους, τότε, έχει γίνει η ζημιά. Αυτά τα “πρότυπα” πρέπει να τελειώσουν και να κλείσουν οι λογαρισμοί με το κακό μας παρελθόν.

Τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε… απελπισμένους πολιτικούς χαβαλέδες να μιλάνε για χουντικά διατάγματα. Μιλάμε για ειρωνεία. Από τη μία να ακούς στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που απέκτησε δημόσιο αξίωμα επί Χούντας και από την άλλη να διαπιστώνεις την ανάδειξη αυτής της ρητορικής από έναν τύπο όπου η οικογένεια του ωφελήθηκε από τα κατασκευαστικά projects των Συνταγματαρχών! Μόνο αυτοί που πραγματικά υπέφεραν από τη Χούντα δεν έχουν μιλήσει. Και δεν θα μιλήσουν. Γιατί ξέρουν τι σημαίνει Χούντα. Όσοι θίγονται από την ευνομία στη χώρα, ας συνειδητοποιήσουν ότι τα πανηγύρια τελείωσαν. Τα νταούλια και τους ζουρνάδες θα τους χτυπάει η Πολιτεία. Όποιος ξέρει καλό… χορό ας ανέβει στην πίστα και να δώσει ρέστα! Όποιος ανέβει στην πίστα και κάνει σαν… παρτσακλό, να ξέρει ότι θα βρεθεί εκτεθειμένος, γελοιοποιημένος και χαμένος.

Αν η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει έναν νόμο, ακυρώνοντας τον στην πράξη, τότε ας μην κατηγορούμε όλους αυτούς που θέλουν να παγιώσουν το…. Εξαρχιστάν στην καθημερινότητα των πολιτών. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πολιτική βούληση να αφήσει στη δική τους μοναξιά όλα αυτά τα άθλια υποκείμενα που δεν υπακούν στους νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας. Όποιος κάνει του… κεφαλιού του, πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει τα… σπασμένα. Οικονομικά και ποινικά. Απλά πραγματάκια. Δεν μασάμε τα λόγια μας και δεν διαπραγματευόμαστε με τους “προοδευτικούς” που θεωρούν φασισμό την κοινή λογική, ενώ οι ίδιοι με τον παραλογισμό τους λειτουργούν ως φασίστες του αισχίστου είδους. Όσοι νομίιζουν ότι θα εξακουθήσουν να λειτουργούν ως χαβαλέδες, ας το ξανασκεφτούν.

Η “δημοκρατία” του… μπάχαλου από αυτόκλητους προοδευτικούς υπό την καθοδήγηση των πολιτικών ρεταλιών που τους προστατεύουν, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και πάνω απ΄ όλα σεβασμού στην κυρίαρχη πλειοψηφική άποψη, η οποία θέλει το αυτονόητο και το λογικό. Γιατί το δίκαιο είναι νόμος και η Δημοκρατία στηρίζεται στον σεβασμό του δικαίου και την προστασία του κοινωνικού συνόλου από παραβατικές συμπεριφορές. Χαβαλέδες και ρετάλια που παίζουν με τα νεύρα μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας, πρέπει να απομονώνονται και να συντρίβονται με τους κανόνες που θέτει η δημοκρατία μας. Αυτό θέλουν οι πολλοί και ας το συνειδητοποιήσουν οι λίγοι…

Facebook Comments