Προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία με 18,4 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, κατά την περίοδο 24 – 29 Ιουνίου 2020. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜΕΡΑ25 με 3%.

Την ίδια ώρα, η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει την πλειοψηφία των πολιτών να κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Οι ανησυχίες των πολιτών

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Ειδικότερα, 4 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Ακόμη, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορονοϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Πηγή: Εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”

Facebook Comments