Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία. Στους μικρούς της τόπους συναντάς μεγάλες αποκαλύψεις, που συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Περίοπτη θέση, ανάμεσά τους, κατέχει ο οίνος, χάρη στα μικρά ελληνικά, οικογενειακά οινοποιεία, που φτιάχνουν «μεγάλα» κρασιά!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τη διετή – σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), φέρνει στο τραπέζι μας μικρούς θησαυρούς του ελληνικού οίνου. Ο ΣΜΟΕ συσπειρώνει 50 μικρά, οικογενειακά και ιδιαίτερα οινοποιεία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ήδη, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ βρίσκουμε σπάνια και μοναδικής ποιότητας κρασιά από 13 μικρά οινοποιεία, που έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει τουλάχιστον 20. Κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα. 

«Χρόνια τώρα όλοι εμείς στην ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς Παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη νέα συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος και τους οινοποιούς του, καθώς μοιραζόμαστε μαζί τους το ίδιο μεράκι για τις εκλεκτές γεύσεις και αρώματα των κρασιών που προέρχονται από τον τόπο μας. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι οινογνωσίας, λοιπόν, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το πάθος και την αγάπη για το σταφύλι και το κρασί, σε μια αυθεντική αποτύπωση της ελληνικής γης», δηλώνει ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ «κρύβουν» μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και μας καλούν να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους. Αξιοποιούν τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, γηγενείς και διεθνείς, για να παράξουν εκλεκτά κρασιά: Ασύρτικο, Ξυνόμαυρο, Βραδιανό, Κρασάτο, Μοσχατέλλα, Chardonnay, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Ροδίτης, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Βοστιλίδι, Σταυρωτό, Muscat Blanc, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc.

Μια ολόκληρη ιστορία μικρών οινοποιών της Ελλάδας μας, μας περιμένει να την «ξετυλίξουμε» στα καταστήματα ΑΒ!

 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Facebook Comments