Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με την οποία, κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου, επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, γνώριζαν ότι υπήρχε εικονική συμφωνία με την εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μηνυτήρια αναφορά ο κ. Καλογρίτσας περιγράφει με λεπτομέρειες τι έχει γίνει, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, για να αποδείξει ότι η συμφωνία με την εταιρεία ήταν εικονική.

Σε ένα e-mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων. Ειδικότερα στο e-mail το οποίο απέστειλε η εταιρεία προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρ. Καλογρίτσα αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Στο e-mail ο Φουάντ Κούρι κάνει λόγο και για κάποιον που αποκαλείται White Porscha. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porshca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό».Ο Παππάς ήξερε

 

Στη μήνυσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει ξεκάθαρα πως για το εικονικό δάνειο γνώριζαν ο Νίκος Παππάς και ο Μέγαρο Μαξίμου. Αναφέρει στη μήνυσή του: “όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος  δεν  ήταν  η  αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο  της οποίας (αφανούς  εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά  «μπροστά»  την  άνω αιτούσα και θυγατρική  της –  «AL GHANDI & CONSOLIDATEDCONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να  καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος  της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω  αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο  την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε  συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία  και  υπό τον συντονισμό  της  κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον  διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016  Διεθνή Διαγωνισμό για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής  εμβέλειας”.

Facebook Comments