Ας εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία. Ο όμιλος Χούρι δίνει στον Χρήστο Καλογρίτσα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τύποις, πρόκειται για μια σύμβαση για ένα mall στο Αμπού Ντάμπι. Ο Καλογρίτσας το 2016 καταβάλλει μια εγγυητική για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η εγγυητική είναι ύψους 3 εκ. ευρώ. 

Λίγα χρόνια μετά, ο Καλογρίτσας καταθέτει μια μηνυτήρια αναφορά. Εκεί υπάρχει το e-mail ενός μέλους της οικογένειας Χούρι προς τον στενό του συνεργάτη Κυριάκο Τόμπρα, στο οποίο μιλά για “Λευκό Οίκο” και μια “White Porscha” που γνωρίζουν. Στο ίδιο mail ο Χούρι περιγράφει πώς θα γίνει ένα τραπεζικό έμβασμα για τα 3 εκ., προκειμένου να μην μείνουν ίχνη. Ποιος Λευκός Οίκος θα ενδιαφερόταν για ένα mall στο Αμπού Ντάμπι;

Αυτά είναι γεγονότα. Μένει να μάθουμε ποιος είναι η White Porscha. Αν δεχθούμε, όμως, ότι Λευκός Οίκος ή “μαγαζί” είναι το Μαξίμου, τότε δεν μπορεί να μιλάμε για άλλον παρά για τον Αλέξη Τσίπρα. Να εννοούσε τον Νίκο Παππά ο Χούρι; Μάλλον απίθανο. Συνεπώς, κάποια «άμωμη ύπαρξη» ήξερε για τα 3 εκατομμύρια που θα εμβάζονταν στον Καλογρίτσα, προκειμένου να χτυπήσει μια τηλεοπτική άδεια. 

Από την ιστορία αυτή τεκμηριώνεται, τόσο μέσω εγγράφων όσο και μέσω ενόρκων καταθέσεων, κάτι που γνώριζαν όλοι: ότι το Μέγαρο Μαξίμου το 2016 ήθελε έναν δικό του Δούρειο Ίππο στα media. Βρήκε τον “μπροστινό” στο πρόσωπο του παντός καιρού Καλογρίτσα. Προσπάθησε να του βρει χρηματοδότες, όπως τον Χούρι, για να στηθεί το μαγαζί. Αλλά, κάποια στιγμή, όλα αυτά βυθίστηκαν. 

Τώρα ο Καλογρίτσας έχει μείνει μόνος. Παρά τις προσπάθειες επί της προηγούμενης διακυβέρνησης, ο Τοξότης, η τεχνική του εταιρεία είναι σε κακά χάλια. Χάνει ανειλημμένα έργα και έχει φεσώσει τους εργαζόμενους της. Έχει, δε, να αντιμετωπίσει τους Χούρι που ψάχνουν εκείνα τα 3 εκατομμύρια που θα πήγαιναν σε κανάλι και τώρα αγνοούνται. Άρα, θα αρχίσει να μιλάει. 

Είμαστε ακόμα στην αρχή και σε αυτό το μέτωπο, γιατί υπάρχει και ο Μιωνής. Και σε όλα υπάρχει μια κοινή συνισταμένη: τι και πόσα γνώριζε ο κ. Τσίπρας; Σαν πολλές συμπτώσεις μαζεύτηκαν…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments