Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε σήμερα στο 1,129%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Αναλυτές ανέφεραν ότι στο ευρύτερο κλίμα συνέβαλε το γεγονός ότι η Ευρωζώνη συμφώνησε σήμερα σε νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 750 εκατ. ευρώ, αλλά σημείωναν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν αυτός ο λόγος που οδήγησε στη μείωση της απόδοσης.

Aναλυτής για τα επιτόκια της Commerzbank τόνισε τη δυσκολία ερμηνείας των καθημερινών κινήσεων των ελληνικών ομολόγων, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το ύψος των αγορών που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και της χαμηλής ρευστότητας της ελληνικής αγοράς. “Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποια έκπληξη με τα μέτρα αυτά (για την ελάφρυνση του χρέους)”, τόνισε ο αναλυτής.

Νωρίτερα:

Νέα ώθηση έλαβε το ράλι των ελληνικών ομολόγων σήμερα, Τρίτη, στον απόηχο των εκτιμήσεων της Κομισιόν για ελαφρώς πιο ήπια ύφεση της ελληνικής οικονομίας φέτος (αλλά και ασθενή ανάκαμψη την επόμενη χρονιά), όπως και της έγκρισης του ESM στην δόση των 748 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε στο 1,13%, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Μαρτίου σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Μόνο τον τελευταίο μήνα η απόδοση του δεκαετούς έχει μειωθεί κατά περίπου 25 μονάδες βάσης, ενώ κινείται περισσότερο από 100 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Σημειώνεται ότι σε ράλι επιδίδονταν τα ελληνικά ομόλογα και το περσινό καλοκαίρι στον απόηχο του αποτελέσματος της κάλπης αρχικά των Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών και στη συνέχεια των εθνικών εκλογών. 

Facebook Comments