Στο 8,7% η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2020

MarketNews

Στο 8,7% η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2020, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας για φέτος και το 2021, προχώρησε η Κομισιόν. Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που είχε προβλέψει αρχές Μαΐου.

Στην Ελλάδα η ύφεση θα είναι μικρότερη φέτος σε σχέση με τις προβλέψεις της Κομισιόν του Μαΐου, ωστόσο εκτιμάται ότι και ο ρυθμός ανάπτυξης του χρόνου θα είναι μικρότερος.

Σύμφωνα με τις καλοκαιρινές προβλέψεις της Επιτροπής που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Ιταλός επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, η οικονομία της ευρωζώνης θα υποχωρήσει φέτος κατά 8,7%, ενώ το 2021 θα ανακάμψει με ρυθμό 6,1%. Και στις δύο περιπτώσεις, οι προβλέψεις είναι χειρότερες από εκείνες του Μαΐου.

Στην Ελλάδα η ύφεση φέτος θα είναι 9% από 9,7% που προβλέπονταν το Μάιο, ενώ η ανάπτυξη του χρόνου θα είναι της τάξης του 6,0% από 7,9% που προέβλεπαν οι υπηρεσίες της Κομισιόν στην προηγούμενη έκθεση του Μαΐου.