Ακόμη μία δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας πραγματοποίησε ο ΟΔΔΗΧ θέλοντας να εκμεταλλευθεί την ισχυρή ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών.

Οι προσφορές των τελευταίων ήταν πράγματι τριπλάσιες του ζητούμενου ποσού και είχαν ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να δανειστεί με μηδενικό επιτόκιο.

Ο ΟΔΔΗΧ πραγματοποίησε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ. Το επιτόκιο διαμο­ρφώ­θηκε στο 0,01% από 0,28% στην αντίστοιχη δημοπρασία του Μαΐου. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1.893 εκατομμυρίων ευρώ, με τον συντελεστή κάλυψης να διαμορφώνεται έτσι στο 3,03 όταν στην προηγούμενη δημοπρασία ήταν στο 1,85.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020. Εγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 12μ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Facebook Comments