Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing  με τον Γ. Πιέρρο, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις επενδύσεις και την υπόθεση Παππά μετά και τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα.

Ερωτηθείς για την επένδυση του Ελληνικού και  πόσες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν αλλά και την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το έργο, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιμετωπίσει πολύ λανθασμένα την υπόθεση των εγκαινίων του εργοταξίου στο Ελληνικό, το είδε πολύ μικρόψυχα» και πρόσθεσε «το Ελληνικό κατά την διάρκεια της κατασκευής του, δηλαδή περίπου 7,5 χρόνια που θα κρατήσει το σύνολο της κατασκευής, θα απασχοληθούν  12.000 εργαζόμενοι στα εργοτάξια».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των ναυπηγείων της Ελευσίνας στην εταιρεία ΟΝΕΧ με σκοπό την εξυγίανση των ναυπηγείων», σημειώνοντας ότι «φτάσαμε στο 53,22%, άρα από αυτή την στιγμή η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει αναλάβει την διοίκηση και την διαχείριση του ναυπηγείου της Ελευσίνας, με σκοπό την εφαρμογή του σχεδίου εξυγιάνσεως».

Αναφερόμενος στην πρόβλεψη της Κομισιόν για την ύφεση, είπε «όταν είχε βγει τον Απρίλιο η πρόβλεψη της Κομισιόν, όπου είχαν την Ελλάδα ως την χώρα με την μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη στο 9,7%,τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς με μια χαιρεκακία πανηγύριζαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί την Ελλάδα στην μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη», ενώ υπενθύμισε ότι «εγώ είχα πει μην βιάζεστε, οι προβλέψεις της Κομισιόν πολύ συχνά αναθεωρούνται και μάλιστα είχα πει ότι είμαι απολύτως βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε δε ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ευρωζώνη που η Κομισιόν αναθεωρεί, λέγοντας ότι αυτή η χώρα θα πάει καλύτερα», τονίζοντας «δεν λέω ότι δεν θα έχουμε ύφεση, δεν λέω ότι θα έχουμε παράδεισο, όμως τα νέα στοιχεία μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα πάμε καλύτερα».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν ανακοινώσεις, ασκούν δριμεία κριτική στα συλλογικά τους όργανα, αλλά μήνυση στον Καλογρίτσα ο Παππάς δεν έχει κάνει ακόμα», τονίζοντας ότι αν ήταν στη θέση του Παππά και άφηνε κάποιος να αιωρείται κάτι εναντίον του θα κατέφευγε στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, απάντησε και στην κριτική του ΚΙΝΑΛ ότι «η κυβέρνηση δεν βάζει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα», ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε «κανείς δεν είπε ότι δεν βάζουμε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα ως προς τις πολιτικές του ευθύνες. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας έχει ποινικές ευθύνες», σημειώνοντας με νόημα ότι «είναι αυτονόητο πως ο κ. Τσίπρας έχει πολιτικές ευθύνες για τον υπουργό του».

Και πρόσθεσε «το ότι δεν τον διώχνει, είναι απόδειξη ότι τα ήξερε όλα ο Τσίπρας, είναι επιπέδου το τι ‘’κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια’’. Προφανώς ο κ. Παππάς δεν δρούσε μόνος του. Άλλωστε δεν είναι καμία έκπληξη αυτό που ακούει ο κ. Τσίπρας τώρα, γιατί θυμίζω ότι ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς είχε καταγγείλει την δράση του κ. Παππά υπέρ Καλογρίτσα, και αργότερα ο κ. Μαρινάκης, δεν τα είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας; Τα ήξερε από την αρχή».

Διευκρίνισε δε ότι «αυτό αφορά το πολιτικό κομμάτι και όχι το ποινικό», υπογραμμίζοντας ότι «είναι η τρίτη ημέρα μετά τις αποκαλύψεις και η εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ακόμα».

Ακόμη, ξεκαθάρισε «δεν χαίρομαι καθόλου με αυτά που έρχονται στη δημοσιότητα. Είναι ζημία το ότι ο ελληνικός βλέπει να γίνονται όλα αυτά μέσα στο Μαξίμου. Όμως από την άλλη ποιο είναι το δίλημμα; Να τα συγκαλύψουμε επειδή είναι ζημία; Δεν προκαλούμε εμείς αυτές τις αποκαλύψεις. Απλώς σιγά σιγά τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να επιστρέψει στην εξουσία, όλοι αυτοί που αισθάνονταν αδικημένοι ή εκβιαζόμενοι από τον Τσίπρα, τώρα ανοίγουν το στόμα τους».

Επιπλέον, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, τον κ. Γεωργιάδη να τονίζει «για μας προέχει η αίσθηση της ευθύνης μας έναντι των Ελλήνων πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν. Οι Έλληνες πολίτες δεν μας εμπιστεύτηκαν για να κάνουμε πολιτικά παιχνίδια. Οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν για να τους λύσουμε τα προβλήματα».

Σημείωσε δε «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, όταν θα έχουμε κάνει την δουλειά μας, για το αν την κάναμε ή όχι».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε αν θα γίνει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Ν. Παππά, λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν είναι ίδια υπόθεση. Δεν χρειάζεται διεύρυνση του κατηγορητηρίου, όταν έρθει ο εισαγγελέας και στείλει τον φάκελο στη Βουλή , μπορεί να γίνει», τονίζοντας «δεν το προαναγγέλλω» και πρόσθεσε «μπορεί να το αποφασίσει η Βουλή, να κάνει αντίστοιχη επιτροπή».

Δείτε την συνέντευξη του Αδ. Γεωργιάδη στην εκπομπή Briefing:

Facebook Comments