Τελετή παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, δωρεά της Eurobank συνολικής αξίας 546.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου του, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρόκειται για:

28 ειδικά βοηθητικά οχήματα 4×4 crossover
110 κράνη μοτοσυκλέτας, προστατευτικά θώρακα, ζεύγη γαντιών και επιγονατίδων (ειδικός ατομικός εξοπλισμός μοτοσικλετιστών)
120 ζεύγη ελαστικών επισώτρων μοτοσυκλετών
110 τζάκετ μοτοσυκλέτας.
Η Eurobank υλοποίησε τη συγκεκριμένη δωρεά μέσω του ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Eurobank EFG για Πρόγραμμα Πυροπλήκτων», το οποίο συνέστησε το 2008 μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία. Ο εξοπλισμός αυτός έχει ήδη παραδοθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα και είναι διαθέσιμος από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ευχαρίστησε τη Eurobank, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου. «Ο υγιής ιδιωτικός τομέας αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξει και σήμερα έχουμε αυτή την απόδειξη. Τα βοηθητικά οχήματα και τα μέσα αυτοπροστασίας των πυροσβεστών που έκανε δωρεά η Eurobank είναι τα εργαλεία μας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ακόμα αποτελεσματικότεροι, ακόμα πιο χρήσιμοι για την κοινωνία. Να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς, γιατί αυτή είναι η αποστολή μας. Ένας πυροσβέστης τραυματισμένος είναι μεγάλη απώλεια, πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως υπηρεσιακή. Αυτός ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι μεγάλη περιουσία και θα μετατραπεί σε δράση για την ασφάλεια των πολιτών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Facebook Comments