«Αυτή η υπόθεση, η οποία φαίνεται να είναι σοβαρή, πιστεύω ότι πρέπει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές, και σε περίπτωση που όντως είναι μια σοβαρή υπόθεση, στην οποία έχουμε παράνομες συναλλαγές από πολιτικά πρόσωπα, η Βουλή πρέπει να πάρει την απόφασή της τι θα κάνει με τους υπευθύνους» ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και την υπόθεση Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με το In.gr, με φόντο τις αποκαλύψεις, ο κ. Αλαβάνος επιτέθηκε στο κόμμα του οποίου ηγείτο στο παρελθόν λέγοντας τα εξής: «Ξέρετε μερικές φορές το πλήγμα δεν έρχεται από τον αντίπαλό σου ή από το γείτονα σου, το πλήγμα στο σπίτι σου έρχεται μέσα από το σπίτι σου. Καταλάβατε; Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό που έκανε. Κανείς αντίπαλος της Αριστεράς, ακόμη και φτάνοντας μέχρι την περίπτωση του Εμφυλίου πολέμου, δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά, όσο έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Αλαβάνος συνέχισε λέγοντας: «Να σας πω ένα λάθος που πιστεύω ότι κάνετε όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι χωρίς σχεδόν εξαίρεση, δηλαδή μιλάτε για πιο δεξιά και πιο αριστερά (…) Εγώ δεν μπορώ να πω ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στιγμή, που τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ευτυχώς η ΝΔ, να γίνονται δημοψηφίσματα στη χώρα μας, να τα έχει ο ίδιος προκαλέσει ως κυβέρνηση, και μετά να εφαρμόζει την εντελώς αντίθετη απόφαση από αυτήν που επέλεξε ο ελληνικός λαός και να επιβάλλονται μια σειρά μέτρα, τα οποία ήταν πάρα πολύ βαριά».

Σχολιάζοντας την προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε «σε άκρα που δεν είχαν φτάσει ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα στοιχεία δείχνουν κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, δείχνουν κάτι τέτοιο και αν θυμάστε τους διαγωνισμούς που γίνανε, που ακυρώθηκαν, που ξαναγίναν άλλοι, ήταν ένα παιχνίδι».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει την αντίθετη άποψη στις κυβερνητικές πολιτικές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε: «Νομίζω πώς όχι, διότι έχει δώσει ένα παράδειγμα».

Facebook Comments