Εντός των επόμενων ημερών εκτιμά η διοίκηση της Folli Follie ότι θα εκκινήσει τη διαδικασία πρόσκλησης των ομολογιούχων πιστωτών της σε συναίνεση επί των τελικών όρων του σχεδίου εξυγίανσης.

«Οι προταθέντες βασικοί όροι εξυγίανσης της εταιρείας, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο από 14.2.2020 Restructuring Term Sheet εγκρίθηκε με συντριπτικά ποσοστά πλειοψηφίας από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών στις 6 και στις 20 Μαρτίου 2020. Έκτοτε η διοίκηση της εταιρείας, από κοινού με τους συμβούλους της και τους συμβούλους των πιστωτών της, εξειδικεύει και οριστικοποιεί τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσής κατά τα προβλεπόμενα στα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στις οικονομικές καταστάσεις, που είδε χθες – και με καθυστέρηση… ετών – τη δημοσιότητα και προστίθεται: «Η εταιρεία εκτιμά ότι εντός των επομένων ημερών θα εκκινήσει τη διαδικασία πρόσκλησης των ομολογιούχων πιστωτών της σε συναίνεση επί των τελικών όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία – εφόσον εγκριθεί από τις οικείες γενικές συνελεύσεις – θα υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προς επικύρωση. Η ένταξη της Folli Follie στη διαδικασία εξυγίανσης θα καταστήσει δυνατή την αναδιάρθρωση του χρέους της, δημιουργώντας την απαιτούμενη σταθερή κεφαλαιακή δομή και χρηματοοικονομική θέση που θα επιτρέψουν τη λειτουργική ανάκαμψη και τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της σε υγιή πλέον βάση».

Όσον αφορά στα… λαβράκια, που εντόπισε η PwC, εκδίδοντας αρνητική γνώμη, η διοίκηση της Folli Follie επισημαίνει: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν θέματι χρήση 2018 αφορά χρονικό διάστημα πολύ πριν την ανάληψη καθηκόντων από το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο και λαμβάνοντας υπόψη ότι στο παρελθόν απαιτήθηκε να αναθεωρηθούν οι εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 επειδή αποκαλύφθηκαν λάθη και ανακρίβειες, το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι οι παρούσες οικονομικές καταστάσεις αποτυπώνουν τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας για τη χρήση 2018 στον βαθμό που είναι γνωστά αυτήν τη στιγμή και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση της παρούσας οικονομικής έκθεσης, σε περίπτωση που στο μέλλον αποκαλυφθούν σημαντικά νέα δεδομένα που μεταβάλλουν ουσιωδώς την χρηματοοικονομική εικόνα της Εταιρείας ή / και του Ομίλου. Επισημαίνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας το οποίο συνέταξε την παρούσα έκθεση κα ενέκρινε τις εταιρικές και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2018 αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες άντλησης και επιβεβαίωσης στοιχείων κυρίως από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου και επιχείρησε τη σύνταξη τους σε ένα περιβάλλον με έντονους περιορισμούς».

Σύμφωνα με τους επικεφαλής, το πόρισμα θα επιτρέψει στην εταιρεία να αξιοποιήσει τα σχετικά ευρήματα για την αποφυγή μελλοντικών σφαλμάτων στην ροή της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Περαιτέρω, το εν λόγω πόρισμα θα ενισχύσει τις ήδη αναληφθείσες από την τρέχουσα διοίκηση δικαστικές ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας της Folli Follie.

Το δίκτυο της Folli Follie

Εβδομήντα υποκαταστήματα εντός Ελλάδος και 331 στο εξωτερικό διαθέτει η Folli Follie, με τη διοίκηση της εταιρείας να τονίζει πως παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες και των συνεπακόλουθων περιορισμών στη δυνατότητα πραγματοποίησης επενδύσεων έχει καταφέρει να ενισχύσει τις υπάρχουσες εμπορικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά:

  • Ενίσχυσε το δίκτυο καταστημάτων Collective, με το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων στην Ελλάδα
  • Ανέκτησε το χαρτοφυλάκιο σημάτων και λοιπών δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Links of London. Σκοπός της για αμφότερα τα ιδιόκτητα σήματά της, Folli Follie και Links of London, είναι η εκμετάλλευσή τους σε στέρεα και υγιή πλέον βάση μέσω ενός σύγχρονου επιχειρηματικού μοντέλου που θα επιτρέψει την αποκατάσταση του κύρους και της φήμης τους στην διεθνή αγορά)
  • Έθεσε σε λειτουργία τρίτο πολυκατάστημα «FACTORY OUTLET» στον Άγιο Στέφανο Αττικής, στο ακίνητο επί του 22ου χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, το οποίο έχει πλέον την δυνατότητα στέγασης εμπορικού κέντρου σε έκταση 5.000 τ.μ. 
  • Ενίσχυσε τα e-καταστήματα, με ναυαρχίδα το factoryoutlet.gr, με την επίμαχη δραστηριότητα να βοηθά σημαντικά την ομαλή λειτουργία της εταιρείας και την συνέχιση της διαδικασίας εξυγίανσής της κατά την διάρκεια της δύσκολης περιόδου του lockdown λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 110% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Facebook Comments