Νόμος που δεν προβλέπει τιμωρία, δεν είναι νόμος, είναι ευχή. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στήριξε την εκδήλωση των περιοίκων της Πλατείας Βικτωρίας, που δέχθηκε τη βία της απαγορευμένης (βάσει του καινούργιου νόμου αντισυγκέντρωσης), την οποία κανένας δεν εμπόδισε. Και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι η ανοχή των Ελλήνων στον βιασμό της ζωής τους από τις ορδές των εισβολέων και των εγχώριων συνεργατών τους έχει όρια.
 
Πρώτη «εφαρμογή», πρώτη αποτυχία του νόμου για τις διαδηλώσεις.  
 
 
Στην Πλατεία Βικτωρίας, χθες το απόγευμα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, έγινε το πρώτο “τεστ” της εφαρμογής του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις. Πλήρης αποτυχία!
Εδώ και μέρες, είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περιοίκων της περιοχής, για την εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί, εξαιτίας της κατασκήνωσης μεταναστών στην Πλατεία, αλλά και μετατροπής του χώρου σε “Ισλαμαμπάντ”, λόγω της δράσης των “αλληλέγγυων” και τις εγκατάστασης Αφρικανών και Ασιατών, στα γύρω διαμερίσματα. Στην περιοχή διαμένουν 20.000 μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, οι οποίοι επιδίδονται σε σωρεία άνομων πράξεων, προκαλώντας τον φόβο στους παλαιούς κατοίκους, που γίνονται όλο και πιο λίγοι, ενώ οι φωνές και συμπλοκές είναι μόνιμο και ολονύχτιο φαινόμενο. 

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση και τον Δήμαρχο, ως όφειλαν. Δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατέθεσαν μηνύσεις στην ΓΑΔΑ. Μόλις την προηγούμενη μέρα, βγήκαν ανακοινώσεις αντισυγκέντρωσης από την αντιεξουσιαστική ομάδα ΟΡΜΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι ο Νόμος απαγορεύει ρητά τις αντισυγκεντρώσεις. Οι διοργανωτές ενημέρωσαν τις Αρχές και πήραν διαβεβαίωση ότι η αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται από νωρίς εκεί και δεν πρόκειται να επιτρέψει να στηθεί καμία αντισυγκέντρωση. Την ίδια διαβεβαίωση πήραν και από τον γραμματέα του δήμαρχου Αθηναίων. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, Θάνος Τζήμερος μίλησε με τον υπασπιστή του Διοικητή της ΓΑΔΑ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος ο διοικητής, αντιστράτηγος Γιάννενας, είναι εκεί και ελέγχει την κατάσταση.
 

Τελικά, η κατάσταση δεν μπόρεσε να ελεγχθεί από κανέναν. Ο παρών στην πυρπόληση της ΜΑΡΦΙΝ, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, ήταν εκεί με την παρέα του και τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με σημαίες/στειλιάρια, πανό και ντουντούκες. Είχαν καταλάβει από νωρίς την Πλατεία και εκφωνούσαν συνθήματα μίσους, ενώ οι κάτοικοι/περίοικοι, διοργανωτές της νόμιμης συγκέντρωσης, βρέθηκαν αποκλεισμένοι από τις κλούβες και τα ΜΑΤ στους γύρω δρόμους. Ατολμία της Αστυνομίας μπροστά στη “δύναμη πυρός”, την οποία επέδειξε το παρακράτος της Αριστεράς; Πολιτική επιλογή; Περιμένουμε απαντήσεις.
 
Το σίγουρο είναι ότι ο πρόσφατος Νόμος για τις διαδηλώσεις αποδείχθηκε παντελώς άχρηστος. Άλλωστε, διαθέτει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: μολονότι απαγορεύει τις αντισυγκεντρώσεις, δεν προβλέπει καμία ποινή σε όσους συμμετέχουν σ’ αυτές! Δίνει απλώς οδηγίες στην Αστυνομία να τους απομακρύνει. Πώς; Πείθοντας τους διοργανωτές της αντισυγκέντρωσης! Κι αν δεν πείθονται; Νόμος χωρίς τιμωρία δεν είναι νόμος, είναι ευχή. Οι συγκεκριμένοι “αντισυγκεντρωμένοι”, όχι μόνον έδειξαν τις “δημοκρατικές” τους αντιλήψεις στην Πλατεία Βικτωρίας, αλλά συνέχισαν τη δράση τους στην Πατησίων, στο γνωστό λημέρι τους, την ΑΣΟΕΕ. Η Πατησίων αποκλείστηκε από την κυκλοφορία. Υποτίθεται ότι ο στόχος του νέου Νόμου είναι η μη παρεμπόδιση της ζωής της πόλης.

 

 

Οι Έλληνες πολίτες έγιναν διωκόμενοι στην ίδια τους τη χώρα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, περικυκλωμένοι από ορδές εισβολέων, που, με τη διευκόλυνση της εγχώριας “5ης Φάλαγγας”, έχουν μεταβληθεί σε «κράτος εν κράτει». Η Βουλή νομοθετεί, για να ρίξει “στάχτη στα μάτια”. Η Αστυνομία απλώς παρίσταται. Κανένας αξιωματούχος δεν έχει την αξιοπρέπεια ή την ικανότητα να τηρήσει τον λόγο του. Οι Έλληνες πολίτες χάνουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνηση, τόσο για τις προθέσεις της, όσο και για την αποτελεσματικότητά της.
  
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στους αγώνες των κατοίκων, που αντιδρούν στην “ισλαμοποίηση” της περιοχής τους, στη συκοφάντηση, στη βία και στις απειλές, που δέχονται από τους υποστηρικτές του “trafficking” του Ερντογάν.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, στέλνει μήνυμα στην Κυβέρνηση: «Η ανοχή των Ελλήνων, στον συνεχιζόμενο βιασμό της ζωής τους, έχει όρια!»

 
Υ.Γ. Ο κυβερνητικός Τύπος παρουσίασε τα γεγονότα ως “παράλληλες συγκεντρώσεις”.
Και ο νοών νοείτω!

 

Facebook Comments