Τα ιστορικά χαμηλά “βλέπουν” οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τις τιμές τους να ακολουθούν το εκρηκτικό ράλι που σημειώνουν σήμερα όλα τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, μετά και την ιστορική συμφωνία ύστερα από θρίλερ τεσσάρων ημερών στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει βουτιά της τάξης του 8% και διαμορφώνεται στο 1,085% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Φεβρουαρίου, επιστρέφοντας πλέον στην… κανονικότητα προ πανδημίας. Επιπλέον βρίσκεται μία ανάσα από τα ιστορικά χαμηλά του 0,92% που είχε σημειώσει στα μέσα του Φεβρουαρίου, με το spread να κινείται στις 155 μονάδες βάσης και κοντά στα χαμηλά έτους (1389 μ.β).

Ισχυρό ράλι σημειώνει και το 5ετές ομόλογο (λήξης Απριλίου 2024), με την απόδοσή του να βυθίζεται κατά σχεδόν 12% και στο 0,336% κινούμενη επίσης σε προ πανδημίας επίπεδα και κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 0,298% που είχε σημειωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Έντονη είναι η βελτίωση και στην υπόλοιπη ελληνική καμπύλη, με την απόδοση του 15ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Ιανουάριο να υποχωρεί κατά 6% και στο 1,262%.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments