Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19.

Αμέσως μετά την ανάρτηση του προέδρου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 172,15 μονάδες ή -0,65% με το άνοιγμα, και τον Nasdaq να χάνει 92,82 μονάδες ή -0,88%.

“Ένας εν ενεργεία πρόεδρος διαδίδει ψέματα και προτείνει την καθυστέρηση των εκλογών για να κρατηθεί ο ίδιος στην εξουσία”, ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημοκρατικού βουλευτή Νταν Κίλντι, επίσης στο Twitter. “Μην το αφήσετε να συμβεί. Όλοι οι Αμερικανοί –Ρεπουμπλικάνοι, Ανεξάρτητοι και Δημοκρατικοί– θα πρέπει να καταδικάσουν την παρανομία του προέδρου και την πλήρη περιφρόνησή του στο Σύνταγμα”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα:

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά την αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2020. Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω ανάρτησής του στο Twitter, για πρώτη φορά, να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19.

 

“Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία”, έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. “Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, συνέχισε, και πρόσθεσε, θέτοντας το ερώτημα: “Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;”.

Facebook Comments