Για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την απόδοση αυτών έως τώρα ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Υποχρεωτική θα είναι έως τις 18 Αυγούστου η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε πίεση στα νοσοκομεία.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι αφύπνισης και ζητά από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι από σήμερα ξεκινά σε σταθερή βάση τρεις φορές την εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία θα συμμετέχει μία κλειστή ομάδα ώστε να λαμβάνονται και ανανεώνονται αποφάσεις για την πανδημία.

Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας στην οποία συμμετείχαν οι Σωτήρης Τσιόδρας, Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς, με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Facebook Comments