Η νέα Mercedes-Benz S-Class έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ευφυΐα σε πολλούς τομείς, ενώ η εμπειρία οδήγησής της αγγίζει πλέον νέα υψηλά επίπεδα. Οι ψηφιακές καινοτομίες, για παράδειγμα στο σύστημα MBUX , περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική και ασφαλή.   Σε αυτά περιλαμβάνεται το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα με μεγάλη γωνία διεύθυνσης, αλλά και καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας, όπως ο πίσω αερόσακος. 
 
Το σύστημα PRE-SAFE® Impulse Side διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία, με την οποία το αμάξωμα του οχήματος μπορεί να ανασηκώνεται προτού προκύψει πλευρική σύγκρουση, χάρη στην ενεργή ανάρτηση E-ACTIVE BODY CONTROL.  
 
Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες από τις προδιαγραφές της ναυαρχίδας της γκάμας της, κάνοντας λόγο για ένα αυτοκίνητο που θέτει νέα πρότυπα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πρωτοποριακές τεχνολογίες, συστήματα που σπάνια συναντώνται σε επιβατικό όχημα μαζικής παραγωγής, ψηφιακές καινοτομίες και τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. 
 
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της νέας S-Class. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο εφοδιάζεται με την ενεργή αερανάρτηση «E-Active Body Control» η οποία αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 8 εκατοστά ανάλογα τις συνθήκες. Αυτό δεν κάνει πιο εύκολη μόνο τη ζωή του οδηγού και των επιβατών, αλλά και πιο ασφαλή. Σε περίπτωση που το «PRE-SAFE Impulse Side» ανιχνεύσει επικείμενη πλευρική πρόσκρουση, ανασηκώνει την ανάρτηση έτσι ώστε το πάτωμα του οχήματος να απορροφήσει περισσότερες δυνάμεις και η καμπίνα να μείνει ανέπαφη 
 
Επίσης, φέρει ενεργή τετραδιεύθυνση μειώνοντας τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου, ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας, προειδοποίηση διερχόμενου οχήματος κατά το άνοιγμα των θυρών (Exit Warning), φωτιζόμενες κλειδαριές των ζωνών ασφαλείας, ημιαυτόνομη οδήγηση και πολλά ακόμη. Αναλυτικές πληροφορίες για τη limo της Mercedes θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας του μοντέλου.

Facebook Comments