Μαγιορκίνης: «Υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι»

MarketNews

Μαγιορκίνης: «Υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Θέμα χρόνου είναι η μετάδοση του κορωνοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη.

"Βλέπουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μεταδόσεων αφορούν νέους, και όταν λέμε νέους εννοούμε κάτω από 39 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει επαφές με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο ίδιος, σημείωσε επιπλέον, πως οι ειδικοί ανησυχούν για τα αυξημένα κρούσματα. "Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος", έκρινε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και σημείωσε πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι.

"Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες", είπε, ενώ στάθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Τόνισε μάλιστα, πως "αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως".