Από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας που ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα που παρευρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική προήλθε η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας που μετέβη εκτάκτως στην πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Voria.gr όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα στο γηροκομείο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι διαμένοντες ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Νωρίτερα:

Σε περισσότερα από 30 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά τη διάγνωση των επτά ηλικιωμένων, δύο ανδρών και πέντε γυναικών, ηλικίας από 80 έως 92 ετών, πραγματοποιήθηκαν τεστ τόσο στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό του οίκου ευγηρίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμα 100 ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Facebook Comments