Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το βράδυ σε δασική έκταση στο Μονικάμπι Ικαρίας.

Το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από αέρος και συνδράμουν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν από τη νύχτα, καθώς η πυρκαγιά είναι σε δυσπρόσιτη περιοχή, σε κορυφογραμμή και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο ο δήμαρχος τη νύχτα κάλεσε τους κατοίκους τεσσάρων οικισμών να είναι σε επιφυλακή προληπτικά, αλλά δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο στην πυρκαγιά και εκτιμάται ότι έχει οριοθετηθεί, ενώ θετικό είναι πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Από το πρωί πάντως εστάλησαν και επιχειρούν από αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Νωρίτερα:

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ικαρία, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη.

Μάλιστα δόθηκε η εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Μαυράτο, Λαρδάτο, Τσουρέδο και Λαρδάλο. 

Επιπλέον και οι οικισμοί Ξύλινο και Καταφύγι, εκκενώνονται προληπτικά. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Κήρυκο και τον Φάρο.

Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 10 οχήματα , 2 ομαδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο.

 

 

Facebook Comments