Την παράσταση έκλεψε η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, στην οποία υιοθετεί αλλαγή στρατηγικής για τον πληθωρισμό.

Σε μια κίνηση που ο πρόεδρος χαρακτήρισε «ισχυρό update» της πολιτικής της, η κεντρική τράπεζα συμφώνησε επισήμως σε μια πολιτική «μέσης στόχευσης του πληθωρισμού».

Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να τρέξει «μετρίως» πάνω από τον στόχο 2% της Fed «για κάποιο χρονικό διάστημα», μετά από περιόδους που έχει τρέξει κάτω από αυτό τον στόχο.

Έτσι, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε σειρά αλλαγών στην πολιτική της, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια νέα και πιο ευέλικτη στρατηγική που δεν θα περιλαμβάνει απαραίτητα την προληπτική αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις στις τιμές, όπως έκανε στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ αποκάλυψε τις αλλαγές αυτές στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ, το οποίο φέτος πραγματοποιείται χωρίς τη φυσική παρουσία των συνέδρων, μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Facebook Comments