Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε τον Αύγουστο, αλλά πολλά μέρη της χώρας κατέγραψαν βραδύτερη ανάπτυξη εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.

«Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα που προκαλεί η πανδημία, και ο αρνητικός της αντίκτυπος στην καταναλωτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, έγιναν αισθητά σε όλη τη χώρα» σημειώνεται στη λεγόμενη Beige Book, τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Η Fed σημειώνει ακόμη στην ανάλυσή της ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της μεταποίησης είδαν τη δραστηριότητά τους τον Αύγουστο να αναπτύσσεται ξανά. Η καταναλωτική δαπάνη για κατοικίες και νέα αυτοκίνητα και φορτηγά αποτελούν επίσης ενθαρρυντικά σημάδια.

Ωστόσο, το σύνολο της δαπάνης από επιχειρήσεις και καταναλωτής βρίσκεται ακόμη αρκετά χαμηλότερα της προ κρίσης κορονοϊού κατάστασης. Οι κλάδοι της ενέργειας και της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας υποφέρουν από τις χαμηλές τιμές και δεν βλέπουν προοπτική άμεσης βελτίωσης.

Facebook Comments