Ρέγκλινγκ: «Πιο ισχυρή από ποτέ η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη»

MarketNews

Ρέγκλινγκ: «Πιο ισχυρή από ποτέ η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ευρώπη ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρή όσο είναι σήμερα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό πρακτορείο CNBC.

Παρότι κατά το παρελθόν οι χώρες της Ευρωζώνης αποτελέσαν αντικείμενο ισχυρής κριτικής από πλευράς επενδυτών, αυτή τη στιγμή η κατάσταση φαίνεται ότι έχει αλλάξει. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχει μία διαφορετική γνώμη στην αγορά, καθώς η Ε.Ε. έχει συμφωνήσει να δράσει από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Πολλοί άνθρωποι στις αγορές μού λένε: Είμαστε περισσότερο θετικοί για την Ευρώπη απ ό,τι ήμασταν τα τελευταία 10 χρόνια. Κι αυτό χάρη στη γρήγορη αντίδραση, τον μεγάλο αριθμό χρημάτων και τον καλό συντονισμό" επεσήμανε, μεταξύ άλλων.