Η Citigroup με νέο της report, αναφέρει πως οι τιμές του πετρελαίου θα επιστρέψουν στα 60 δολάρια το βαρέλι πριν τα τέλη του 2021.

“Είμαστε οπωσδήποτε bullish”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ed Morse, παγκόσμιος επικεφαλής ερευνών του τομέα εμπορευμάτων της Citi. “Στο βασικό μας σενάριο, οι τιμές ανεβαίνουν επειδή η αγορά ισορροπεί και τα γιγάντια αποθέματα μειώνονται”, εξήγησε.

Ο ρυθμός με τον οποίο συρρικνώνονται αυτά τα αποθέματα φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο κορονοϊός επιμένει και η συμμαχία OPEC+ επιστρέφει βαρέλια στην αγορά. Αυτό έχει ρίξει την τιμή του brent 12% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Θα πάρει έως τα τέλη του 2021 για την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 των 101 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας, λέει ο Morse. H Citi προβλέπει ότι το brent, που σήμερα κινείται κοντά στα 40 δολάρια το βαρέλι, θα φτάσει κατά μέσο όρο στα περίπου 55 δολάρια το βαρέλι προτού επιστρέψει στα 60 δολάρια έως τα τέλη του έτους. Ο WTI θα έχει ανακάμψει στα 58 δολάρια έως τότε.

Ο κολοσσός συναλλαγών εμπορευμάτων Trafigura Group, ωστόσο, αναμένει ότι τα αποθέματα αργού θα αυξηθούν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης, με την αγορά “να δείχνει χειρότερη σε λίγους μήνες από σήμερα”. Αυτό έρχεται κόντρα στην πρόβλεψη της Citi για άνοδο του brent και διαμόρφωση της τιμής του κατά μέσο όρο στα 48 δολάρια στο δ τρίμηνο.

 

Facebook Comments