“Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί” είπε ο Στέλιος Πέτσας όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. “Δεν αποκλείουμε τίποτα”

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: “Πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα”.

Σε ερώτηση για πιθανό νέο lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε:

“Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψεύτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία”.

Και συμπλήρωσε: “Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει”.

Σε ερώτηση σχετική με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να ληφθεί απόφαση για lockdown: “Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται. Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι”. Και πρόσθεσε: “θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10 χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα”.

Facebook Comments