ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε κατοχυρώσει το brand της πολιτικής απάτης»

MarketNews

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε κατοχυρώσει το brand της πολιτικής απάτης», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η  Νέα Δημοκρατία απάντησε, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «πολιτική απάτη», με αφορμή τις επαφές του με τον Ζόραν Ζάεφ.

Το κυβερνών κόμμα  σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, που έβαλαν τη λέξη «colotumba» στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο με όσα απίθανα υπόσχονταν και όσα έκαναν, τελικά έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική απάτη.

Ειδικότερα, σημειώνει «Τι να θυμίσουμε; Το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το ”Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, τη ”Σεισάχθεια”, το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα/παρωδία; Οι ίδιοι μπορεί να θέλουν να τα ξεχάσουν, οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν!».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφισή της και είχε δώσει μάχη να μην υπογραφεί και εν συνεχεία να μην κυρωθεί, προσθέτοντας παράλληλα: «Είχε προειδοποιήσει, όμως, ότι από τη στιγμή που θα κυρωθεί δεν μπορεί να αλλάξει, αφού η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται διεθνείς, κυρωμένες συμφωνίες».

Καταλήγει στην ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι «Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και αυτό τον ρόλο θα τον ενισχύσει με κινήσεις σε κάθε κατεύθυνση, σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο. Και θα ενισχύσει με κάθε τρόπο το brand της Μακεδονίας μας. Οσο για το brand της πολιτικής απάτης το έχει κατοχυρώσει αμετάκλητα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να του το πάρει κανείς».

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Προεκλογικά «Μακεδονομάχος, σήμερα «βορειομακεδονομάχος»

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σημείωνε ότι ο κ. Μητσοτάκης αφού ανέβηκε προεκλογικά στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, «λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, και φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα» σήμερα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει «δουλειές» με τη Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός «παρίστανε τον Μακεδονομάχο, σήμερα μάθαμε διά στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει “βορειομακεδονομάχος” και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη».

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλει στη σταθερότητα και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ. Τον ευχαριστούμε που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και καταλήγει: «Τέλος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σε κάτι έχει συνέπεια. Επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα»