Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, κομμένοι δρόμοι,  πτώσεις δένδρων είναι μερικά από τα προβλήματα  που έχει προκαλέσει στα νησιά του Ιονίου καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», ο οποίος θα συνεχίσει και τις επόμενες ώρες να «σφυροκοπά» τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι είναι κρίσιμο το επόμενο 9ωρο καθώς όπως είπε ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά και θα κινηθεί νότια, ενώ όπως είπε ο κυκλώνας συναντά ένα μελτέμι στο Αιγαίο, το οποίο αναμένεται να δώσει ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις.

Επεσήμανε ότι αναμένεται να επηρεαστούν  περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και  οι όπως η Καρδίτσα, Μαγνησία και Φθιώτιδα, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια.

Διευκρίνισε, ωστόσο ότι, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το φαινόμενο αυτό, όπως φαίνεται, θα κινηθεί νότια και ανατολικά, επηρεάζοντας από το Σάββατο πλέον την Κόρινθο και την Αττική» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις μεγαλύτερες του 9ώρου.

«Αυτό που φαίνεται είναι πως από το βράδυ της Παρασκευής θα αρχίσει να επηρεάζεται και η Αττική, όχι σε επίπεδο κυκλώνα, αλλά στο νέο μέτωπο που θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις» ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Facebook Comments