«Η επιδημία είναι και πάλι εδώ» αναγνώρισε  ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, εξηγώντας τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης. Μασσαλία, Μπορντώ, και Λίλη είναι οι πόλεις όπου ήδη έχουν αυστηροποιηθεί τα περιοριστικά μέτρα. Από αύριο προστίθενται Λυόν και Νίκαια, με περιορισμό ακόμα και στις οικογενειακές συναθροίσεις έως 10 άτομα, στις δημόσιες έως 5.000 από 10.000 που ήταν πριν και κυκλοφορία μόνο μισό χιλιόμετρο γύρω από το σπίτι.

Όχι σε γενικό lockdown

Υπό αυστηρή παρακολούθηση είναι και οι πόλεις Τουλούζη, Ρεν, Ντιζόν και Παρίσι. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την περίπτωση ενός γενικού lockdown της χώρας, υιοθετώντας τη στρατηγική «του να ζήσουμε με τον ιό μερικούς μήνες ακόμα» όπως είπε ο υπουργός.

Η οργάνωση των διαγνωστικών τεστ είναι ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης, λόγω της έλλειψης συντονισμού για μια γρήγορη παραγωγή των αποτελεσμάτων.

Χιλιόμετρα είναι οι ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα. «Μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποιήσαμε 1.200.000 τεστ», δήλωσε με ικανοποίηση ο υπουργός Υγείας. Μικρό το όφελος όμως όταν τ’ αποτελέσματα καθυστερούν.

Facebook Comments