Στα συγκεκριμένα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τραγικής καταστροφής στη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” με τον κ. Άκη Παυλόπουλο και την κα Ντόρα Κουτροκόη.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση χθες μέσω του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε εννέα πολύ συγκεκριμένα μέτρα και επισήμανε ότι μία άμεση λύση, που θα δώσει γρήγορα ανακούφιση στους πληγέντες, αφορά σε ένα πρωτοποριακό μέτρο, που εφαρμόστηκε και στην Εύβοια: Με μία απλή δήλωση, είτε στο ΚΕΠ, είτε ψηφιακά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μπορούν οι πληγέντες να λάβουν αποζημίωση για τα κτίρια που έχουν υποστεί καταστροφές, ύψους 5.000 ευρώ για τα σπίτια και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μετά έλεγχος και εάν ο έλεγχος αποδείξει ότι αυτός που έχει κάνει αίτηση να πάρει αυτά τα λεφτά δεν έχει υποστεί ζημιές, θα υπάρχουν συνέπειες στο δεκαπλάσιο, επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Facebook Comments