Σύψας: «Νέα μέτρα ακόμα και αύριο - Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown»

MarketNews

Σύψας: «Νέα μέτρα ακόμα και αύριο - Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

"Τώρα είμαστε στην πορτοκαλί φάση της επιδημίας του κορονοϊού, που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, δηλαδή το lockdown", είπε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

"Είναι η ώρα εκτός από την Πολιτεία και ο πολίτης να κάνει αυτό που πρέπει. Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε εικόνα, αξιολογούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Αν δούμε μεγάλη έξαρση του κορονοϊού, θα πάρουμε επιπλέον μέτρα", σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

"Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν", είπε ο ίδιος και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση, μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε: ""Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις".