Τα «αδειάσματα» στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αδειάζει δημοσίως τον πρόεδρο του κόμματος για το χαρακτηρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «πολιτικού απατεώνα».

Ο κ. Τσακαλώτος με άρθρο του στο tvxs δεν άφησε ασχολίαστα τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και έγραψε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».

Η συγκεκριμένη αποστροφή του κύριου Τσακαλώτου αναφερόταν στη σφοδρή επίθεση που είχε εξαπολύσει την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία αναφορά εκτός κειμένου.

Facebook Comments