Το Swift αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των οδηγών σε όλο τον κόσμο που αναζητούν ένα eco friendly, κομψό και fun to drive hatchback. Το τρέχον Swift που κυκλοφόρησε το 2017 διακρίθηκε μεταξύ των 3 κορυφαίων φιναλίστ στα βραβεία World Urban Car του 2018 και ξεπέρασε τις 745.000 πωλήσεις μονάδων σε περισσότερες από 119 χώρες έως το τέλος του 2019. Το ανανεωμένο μοντέλο επιστρέφει αναδεικνύοντας περαιτέρω τον icon χαρακτήρα του εξοπλισμένο με επιπλέον  προηγμένα συστήματα ασφαλείας.     
 
Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός και οι μοντέρνες γραμμές του νέου SWIFT facelift εκπλήσσουν ευχάριστα. Το σπορ τιμόνι εμπνέει αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη πριν ακόμη εκκινήσει τον κινητήρα ο οδηγός. Στο άνετο εσωτερικό κυριαρχούν οι καθαρές, κομψές μινιμαλιστικές γραμμές, με τα κυλινδρικά όργανα ελέγχου λειτουργιών να δεσπόζουν στην κεντρική κονσόλα που θυμίζει πιλοτήριο. Το νέο SWIFT facelift διατίθεται με νέες ασημένιες διακοσμητικές επιλογές που ενισχύουν περαιτέρω την μοντέρνα και σπορ αίσθηση του εσωτερικού    
 
 Ο νέος κινητήρας 1.2 DUALJET (K12D) διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο για υψηλή θερμική απόδοση. Τεχνολογικές καινοτομίες συμβάλλουν στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης συμπίεσης, τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων που επενεργεί άμεσα από χαμηλό εύρος στροφών κινητήρα και λειτουργεί σε μεγάλο εύρος γωνιών του στροφάλου, μια αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας που μπορεί να διατηρήσει χαμηλή υδραυλική πίεση σε χαμηλές θερμοκρασίες κινητήρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπεκ ψύξης εμβόλου που εκμηδενίζουν τις ψυκτικές απώλειες και τον θόρυβο του κινητήρα. Η απόδοση καυσίμου του κινητήρα DUALJET ενισχύεται περαιτέρω όταν συνδυάζεται με το σύστημα Suzuki Hybrid.   
 
Ο κινητήρας αποδίδει 83 PS στις 6.000 rpm και 107 Nm στις 2.800 rpm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 13,1″ (12,2″ με αυτόματο CVT) για τις προσθιοκίνητες εκδόσεις και 13,8″ για τις τετρακίνητες. Αντίστοιχα η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 3,9 lt/100km έως 4,2 lt/100km ανάλογα με την έκδοση. Ενδεικτικά, οι προσθιοκίνητες εκδόσεις σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών ρύπων CO2 (88 g/km).
 
 Το σύστημα Suzuki HYBRID, το οποίο είναι εξοπλισμένο το SWIFT facelift, αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα που έχει επεκταθεί από τα 3Ah στα 10Ah, παρέχοντας περαιτέρω βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά SWIFT.  
 
Το υβριδικό σύστημα Suzuki μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου. Η ισχύς που αποθηκεύεται στην μπαταρία χρησιμοποιείται από την ηλεκτρογεννήτρια ώστε να υποβοηθήσει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση προσφέροντας υψηλότερη ροπή και ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η ηλεκτρογεννήτρια επίσης αναλαμβάνει την παύση αλλά και την επανέναρξη λειτουργίας του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να σταματήσει (λειτουργία start-stop).   
 
Το νέο SWIFT facelift συνεχίζει να πρωτοπορεί και στο τομέα της ασφάλειας τόσο των επιβατών, όσο και των πεζών, αποτελώντας μια από τις πιο ασφαλείς προτάσεις στην κατηγορία του, αφού διαθέτει:  
 
 Dual Sensor Brake Support (DSBS), για πιο ασφαλή οδήγηση με σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου, 6 αερόσακους , σύστημα Hill Hold ,σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor),σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert),σύστημα αναγνώρισης σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) , σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου (Blind spot monitor – BSM) ,σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου, σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας.
 
 
Το ανανεωμένο μοντέλο διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (GL, GL+ και GLX), με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο τύπου CVT, και με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς (AllGrip).
 

Έκδοση

Τιμή

1.2 GL Hybrid 83HP (2WD)

€13.350

1.2 GL+ Hybrid 83HP (2WD)

€14.740

1.2 GLX Hybrid 83HP (2WD)

€16.210

1.2 GL Hybrid 83HP CVT (2WD)

€14.780

1.2 GL+ Hybrid 83HP CVT (2WD)

€16.180

1.2 GLX Hybrid 83HP CVT (2WD)

€17.680

1.2 GL+ Hybrid 83HP (4WD)

€16.000

1.2 GLX Hybrid 83HP (4WD)

€17.220

 

 

Facebook Comments