Σε έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης προχώρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας, με δήλωσή της, ότι παίζει κορώνα γράμματα την κρίση στην υγεία και την παιδεία. «Έχασε έξι μήνες. Ουσιαστικά απούσα. Επέβαλε τον συνωστισμό. Μόνο μέτρο οι μάσκες γίγαντες, φιάσκο για το οποίο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη και ανέφερε πως «ο αυταρχισμός του υπουργείου δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία».

«Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Με 15 παιδιά ανά τμήμα. Συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες. Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας. Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα. Εφαρμογή επικουρικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Μέτρα τώρα. Ουσία και όχι απουσία», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Facebook Comments