Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια ενδιαφέρουσα ιδέα: να καλέσει τον Μαικ Πομπέο, τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο σπίτι του. Ποιος Αμερικανός, άλλωστε, δεν θα ήθελε αυτή την περίοδο που η Ουάσιγκτον γκριζάρει και βάζει κρύο να βρεθεί στα ελληνικά νησιά;

Το τερπνόν μετά του ωφέλιμου για τον πρωθυπουργό. Θα έχει την ευκαιρία για δύο βράδια να συμφάγει και να συζητήσει ανοιχτά και εφ’ όλης της ύλης με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ακόμα και της κυβέρνησης Τραμπ. Αυτές, άλλωστε, είναι οι ευκαιρίες που διαμορφώνουν ισχυρές σχέσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες στη συνέχεια.

Από πού άντλησε την ιδέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεδομένο ότι ο Πομπέο ήθελε να πάει στη Σούδα; Μα από τον πατέρα του, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος το 1991 κατέβασε στα Χανιά ολόκληρο…Μπους και τον τραπέζωσε στο Ακρωτήρι με συνταγές της Μαρίκας. Του άρεσε τόσο του Μπους, ώστε ήρθε ξανά το 1994 στο σπίτι του φίλου του, ενώ έκτοτε ήρθε αρκετές φορές και στην Κρήτη και στη Γαύδο, προσκεκλημένος της οικογένειας Λάτση κυρίως. Η σχέση, όμως, διαμορφώθηκε από την ιδέα του Επίτιμου.

Και τι σχέση έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μα ήταν εκεί και, ως γνήσιος Μητσοτάκης, ήτοι πολιτικό oν και…Κρητικός, αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική θέλει μεαστρία και ευελιξία, πέρα από προετοιμασία και τεχνοκρατική επάρκεια.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments