Συρρίκνωση της ιταλικής οικονομίας κατά 9% φέτος με παράλληλη διαμόρφωση του ελλείμματος στο 10,8% του ΑΕΠ, προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας.

Η συρρίκνωση 9% του ΑΕΠ, συνιστά αναθεώρηση επί τα χείρω από τον στόχο του -8% του Απριλίου, ενώ το έλλειμμα 10,8%, είναι μειωμένο σε σχέση με τον στόχο του 11,9% που είχε οριστεί τον προηγούμενο μήνα.

Οι νέοι στόχοι εγκρίθηκαν σε συνεδρίαση των κυβερνώντων κομμάτων χθες Τρίτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και θα επισημοποιηθούν στο Κυβερνητικό Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Έγγραφο (DEF) που θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο αυτή την εβδομάδα.

Το DEF θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αποτελέσει το πλαίσιο για τον προϋπολογισμό της Ρώμης για το 2021 που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός, με επικεφαλής το Κίνημα 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), προσαρμόζει διαρκώς τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους, από τότε που η Ιταλία χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Ιταλία αναμένει η οικονομία της να τρέξει με ρυθμό 6,0% το επόμενο έτος, όταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί στο 7% του ΑΕΠ.

Το έλλειμμα 7% το επόμενο έτος συνιστά επίσης αύξηση σε σύγκριση με τον στόχο 5,7% που είχε ορισθεί τον Απρίλιο, αντανακλώντας τις επιπλέον δαπάνες που επέβαλε η κυβέρνηση για να βοηθήσει στην αναχαίτηση της χειρότερης ύφεσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Facebook Comments