Η Κυβέρνηση παρατείνει, για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε! Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου.

Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια.

Facebook Comments