Όταν διευθύνεις εγκληματική οργάνωση, όταν δολοφονείς ανθρώπους, όταν κάνεις προγκρόμ κατά μεταναστών, όταν είσαι νεοναζί, όταν πιστεύεις στην τάχα ανωτερότητα της φυλής σου τότε δεν ντρέπεσαι να χρησιμοποιήσεις για ασπίδα σου ούτε καν τα πιο αθώα πλάσματα, τα ζώα. 

Μετά την ιστορική απόφαση χθες να κριθεί ομοφώνως ως εγκληματική οργάνωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Χρυσή Αυγή, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που καταδικάστηκε και αυτός για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αναζητά εναγωνίως ελαφρυντικά. Προς το παρόν προστατεύεται από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής, ωστόσο, πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και να βρεθεί στην φυλακή από πέντε έως και δεκαπέντε έτη. 

Κι ενώ ο Γιάννης Λαγός με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήριζε την Ελληνική Δικαιοσύνη «τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος» χρησιμοποιώντας το σήμα κατατεθέν της Χούντας των Συνταγματαρχών, «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», ο συνήγορος υπεράσπισής του ζητούσε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο Γιάννης Λαγός που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και σε εκβιασμούς, μαστροπεία, προστασία μαγαζιών, παράνομη οπλοφορία και σπάσιμο επιταγών. Τον ίδιο ισχυρισμό περί φιλοζωικών αισθημάτων προέβαλε και η Ελένη Ζαρούλια που καταδικάστηκε για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, αν και ισχυριζόταν ότι η δίωξη είναι πολιτική και εκείνη είναι απλώς σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ζητούσαν δηλαδή ελαφρυντικά γιατί είναι φιλόζωοι. Τη διαφήμιση αυτή περί δήθεν φιλοζωικών αισθημάτων την είχε εκκινήσει η Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι προ τριετίας κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τη βουλευτή και σύζυγο του προέδρου Νίκου Μιχαλολιάκου της εγκληματικής οργάνωσης, Ελένη Ζαρούλια, συνέδραμε στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Ανατολική Αττική. Η συγκεκριμένη δράση δημοσιεύτηκε τότε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με μέσα ενημέρωσης να την αναπαράγουν. 

Ξέχασαν όμως ότι η πραγματική φιλοζωία οφείλει να έχει ιδεολογική τοποθέτηση. Φιλοζωία δεν είναι «έχω απλά το σκυλάκι μου που περιφέρω και καλύπτω τα κενά μου», ούτε «έχω ένα έρημο πιτ μπουλ με κομμένα αφτιά και ουρά για να πουλάω μαγκιά». Φιλοζωία είναι να προτάσσεις τα δικαιώματα των ζώων, τα δικαιώματα που δεν έχουν και δεν μπορούν να κατακτήσουν γιατί η φωνή τους δεν ακούγεται, γιατί δεν έχουν ψήφο και ισχύ. Τα παιδιά και τα ζώα δεν έχουν ποτέ κανένα μερίδιο ευθύνης και είναι πάντα τα μεγάλα θύματα. Κατ΄επέκταση, η φιλοζωία είναι η αγάπη προς τα αδύναμα πλάσματα. Η Χρυσή Αυγή ιδεολογικά αποστρέφεται και εχθρεύεται τους αδύναμους. Η Χρυσή Αυγή ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία -ιδεοληψία ορθότερα- που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ιδεολογία αγάπης αλλά ένα διαρκές κήρυγμα μίσους που εναντιώνεται σε ό,τι δεν ταυτίζεται μαζί της, εναντιώνεται σε κάθε τι διαφορετικό. Οι Χρυσαυγίτες εναντιώνονται με πράξεις, με επιθέσεις και δολοφονίες, ούτε καν με λεκτική πάλη. Αυτοί που επιτίθενται σε μετανάστες, αυτοί που σκότωσαν μετανάστες, αυτοί που σιχαίνονται τους ομοφυλόφιλους, αυτοί που σκότωσαν και ανέλαβαν την ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενός Έλληνα που απλώς διαφωνούσε μαζί τους, αυτοί που πιστεύουν σε φυλετική ανωτερότητα, σε καθαρότητα του αίματος, αυτοί που θέλουν τον «Καιάδα» για τα ΑΜΕΑ, αυτοί που αποκαλούν «μπάσταρδους» ανθρώπους, αυτοί γίνεται να αγαπάνε πραγματικά τα αδύναμα πλάσματα; Αυτοί γίνεται να είναι φιλόζωοι; 

Το πιο χαζό ερώτημα: Αυτοί θα φροντίσουν ένα μαύρο ανάπηρο ημίαιμο σκυλί; Και όχι, όταν μισείς τους ανθρώπους δεν είσαι φιλόζωος γιατί υποστηρίζεις πως αγαπάς τα ζώα. Τα κόμπλεξ σου καλύπτεις. Και όχι, ο Χίτλερ δεν ήταν φιλόζωος, είναι ο μεγαλύτερος διαστροφικός δολοφόνος που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα, το ότι είχε δύο σκυλιά ως αντικείμενα προπαγάνδας που χρησιμοποίησε ο Γκέμπελς δεν τον καθιστά φιλόζωο αλλά ως έναν ακόμη που τα χρησιμοποίησε. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τώρα η Χρυσή Αυγή. Χρησιμοποίησε τα ζώα για να κερδίσει ελαφρυντικά.

Facebook Comments