Σε νέο ιστορικό ρεκόρ 0,808% υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά.

Η προσδοκία παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οδηγεί σε ράλι όλες σχεδόν τις αγορές ομολόγων του Ευρωπαϊκού Νότου.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (I. Visco) τόνισε ότι η ΕΚΤ χρειάζεται να διατηρήσει επεκτατική νομισματική πολιτική για μακρύ χρονικό διάστημα, ώστε να υποστηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη και να ενισχυθεί ο πληθωρισμός. Έτσι, αντίστοιχα ιστορικά ρεκόρ σημειώνουν και αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με το ιταλικό 30ετές ομόλογο να υποχωρεί στο 1,52%, ενώ στα χαμηλότερα επίπεδα τους από την αρχή του έτους έχουν υποχωρήσει οι αποδόσεις ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 262 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 201 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 0,84% από 0,88% την Παρασκευή έναντι -0,54% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,38% από 1,41% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας

Facebook Comments