Ραγίζει καρδιές με την περιπέτεια της υγείας της η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, καθώς διαγνώστηκε με συρρίκνωση εγκεφάλου, ένα πρόδρομο, δηλαδή, στάδιο της άνοιας.

Μάλιστα, η ίδια θέλησε να αποτυπώσει τα όσα περνάει σε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις «IANOS» με τίτλο «Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;».

Πρωταγωνίστρια του βιβλίο είναι η «Ηλέκτρα», το alter ego της, για την οποία γράφει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ότι «όση ώρα της μιλούσε ο νευρολόγος του διαγνωστικού κέντρου, για νευρώνες και εκφυλιστικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου, η Ηλέκτρα προσποιούμενη ότι κρατάει σημειώσεις έγραφε και ξαναέγραφε στην ατζέντα της μια πρόταση: Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;».

«Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου σιγά σιγά. Τι αξία έχει η ζωή μου χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τι έχω; Τι θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου;» γράφει στο βιβλίο η δημοσιογράφος μεταφέροντας στο στόμα της Ηλέκτρας τις δικές της αγωνίες.

«Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τι να προσέξουν; Τι να αποφύγουν; Να μην επαναλάβουν τα λάθη τα δικά μου; Θα προλάβω; Τι περιθώρια έχω; Και τι να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι, πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν διαθήκη;» αναρωτιέται.

Η έκδοση του βιβλίου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνη γιατί αφηγήθηκε στα παιδιά της τη ζωή της και τα προετοιμάζει για το μέλλον με τρόπο σπαρακτικό.

«Ακόμα κι αν δεν θα σε θυμάμαι, να ξέρεις πως σε αγάπησα τόσο πολύ που φτάνει για να καλύψει δέκα ζωές σου και άλλες τόσες δικές μου.

Θέλω να μου υποσχεθείς πως αν δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ θα φροντίσεις να πάω σε κάποιον ειδικό χώρο, σε ένα σπίτι με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Μη σου περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό πως η ψυχή μου δεν θα αισθανθεί τον εγκλωβισμό σου. Ακόμα κι αν το μυαλό μου κοιμηθεί, η ψυχή μου – καθότι μεγάλη αλήτισσα – θα τα αισθάνεται όλα σε διαβεβαιώ. Έτσι αν νιώσω πως σκλαβώνεσαι εξαιτίας μου, θα μαραθώ, θα πεθάνω».

Facebook Comments