Για αρνητικό ρεκόρ δείχνει πως οδεύει ο Οκτώβριος καθώς τα κρούσματα δεν πέφτουν κάτω από τα 400 το τελευταίο διάστημα.

Απόδειξη αποτελούν άλλωστε και τα νούμερα των κρουσμάτων αυτό το Σαββατοκύριακο, τα οποία παρέμειναν το ίδιο υψηλά με αυτά που ανακοινώνονται μεσοβδόμαδα, αν και συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

Οι αριθμοί ζαλίζουν καθώς μόνο τον Οκτώβριο έχουν καταγραφεί σχεδόν 7.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να σπάσει και το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων που θα είναι και «μαύρο ρεκόρ».

 

Δυστυχώς τα μαύρα ρεκόρ γι΄αυτό τον μήνα δεν σταματούν εδώ. Τη  προηγούμενη εβδομάδα η Κοζάνη μπήκε στην «κόκκινη ζώνη», αποτελώντας την πρώτη περιφέρεια που ζει ξανά τις άσχημες μέρες  του Μαρτίου.

Την ίδια ώρα μάλιστα προβληματισμό προκαλούν τα ποιοτικά στοιχεία για την επιδημία ακόμη και σε όσους έχουν εξοικειωθεί με τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το In.gr, κι αυτό γιατί πάνω από το 40% των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών.

Σε ότι αφορά τα συνολικά κρούματα κοροναϊου στη χώρα που έχουν φθάσει τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών. Σε ότι αφορά δε τις συνέπειες της μόλυνσης από κοροναϊό σε αυτές τις ηλικίες, ευτυχώς ο αριθμός των διασωληνώσεων και ακόμη χειρότερα των θανάτων είναι μικρός, αλλά… υπαρκτός.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην Κοζάνη τα περισσότερα κρούσματα δεν ξεπερνούν τα 40 έτη, γεγονός που σημαίνει πως ο κοροναϊός όχι μόνο χτυπά χωρίς προειδοποίηση, αλλά και το ότι η τήρηση μέτρων από όλους είναι πιο αναγκαία από ποτέ. 

Ωστόσο τα μέτρα αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης φαίνεται πως πήγαν περίπατο σε όλη τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Απίστευτος συνωστισμός έξω από εκκλησίες στο κέντρο της Αθήνας , πάρτι με δεκάδες νέους στο ΑΠΘ, γεμάτα μαγαζιά σε Πάτρα και Κόρινθο είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα για το τι επικράτησε στη χώρα μας λίγες μέρες μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, το οποίο ξεπέρασε τα 500.

Και δυστυχώς δεν αποκλείεται τα ανεξέλεγκτα πάρτι να φέρουν κι άλλα μέτρα στο μέλλον.

Να θυμίσουμε πως αν και οι ειδικοί έχουν τονίσει πως στην παρούσα φάση η Αττική παραμένει σταθερή αλλά πρώτη στα κρούσματα, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων.

Ένα τέτοιο αρνητικό ρεκόρ μπορεί να φέρει περισσότερα μέτρα. Η καθολική χρήση μάσκας, η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και τα κλειστά καταστήματα είναι μερικά από τα μέτρα που κατά καιρούς οι ειδικοί έχουν αναφέρει. Αυτά τα μέτρα δεν εξετάζονται τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι στο συρτάρι τους και δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι αν η κατάσταση χειροτέρεψει.

Απίστευτες εικόνες από «κορόνα-πάρτι» στο κέντρο της Αθήνας

Απίστευτες εικόνες, που προκαλούν οργή σε όλους τους Έλληνες που τόσους μήνες προσπαθούν να τηρήσουν τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού, από ένα event που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής έρχονται στο φως της δημοσιότητας.



 

00:00
 
00:15

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ φαίνονται εκατοντάδες θαμώνες κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας να διασκεδάζουν, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό.

 

Ο ένας βρίσκεται πάνω στον άλλον, χωρίς να φορούν μάσκες και όπως όλα δείχνουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εφόσον ανάμεσά τους βρίσκεται κάποιος που νοσεί από κοροναϊό.



 

00:00
 
00:05

Όλα αυτά τη στιγμή που ο κοροναϊός σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και τα κρούσματα σε νέους αυξάνονται καθημερινά.

Μόνο οι Γιαννιώτες πήραν το μάθημά τους

Από την άλλη πλευρά οι Γιαννιώτες φαίνεται πως καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν συνωστίζονται.

Το MEGA βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών, αλλά και το πως μέσα σε λίγα 24ωρα η πόλη άλλαξε.

Με αμείωτο ρυθμό καλπάζει ο φονικός ιός στα Ιωάννινα, φέρνοντας την πόλη πιο κοντά στο lockdown.

Φόβος και ανησυχία

Βράδυ Σαββάτου και η πόλη δεν είχε τίποτα από την παλιά της αίγλη. Ακόμα και οι φοιτητές έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους στο ελάχιστο.

Τα κρούσματα κοροναϊού διαρκώς αυξάνονται και χτυπούν όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 ασθενείς του φονικού ιού. Από αυτούς, οι 14 είναι τρόφιμοι του γηροκομείου της μητρόπολης. Δυο άτομα νοσηλεύονται στην εντατική.

Οι τοπικές αρχές επιμένουν στην ανάγκη να τηρούνται από τους πολίτες ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, αλλά ο φόβος ότι και αυτό δε θα είναι αρκετό για να αποφευχθεί το lockdown είναι υπαρκτός.

Οι πολίτες όπως και οι καταστηματάρχες υπακούν πιστά στα μέτρα, ωστόσο τα στοιχεία που έρχονται δεν είναι καλά, καθώς ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα στην πόλη.

Πηγή: In.gr

Facebook Comments