Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για να παραστεί στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διατέθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο Covid-19.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δήλωσή του από το νοσοκομείο τόνισε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν και άλλα νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες. 

mitsotakis_meth__5_

Ακόμη,  ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειάστει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους «για τη μάχη που δίνει 24 ώρες το 24ωρο για να σώσουν ζωές».

Σημειώνεται ότι, οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο Σωτηρία, δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

«Στο τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται», είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις αρχές Οκτωβρίου.

Facebook Comments