“Η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί”, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Αντιθέτως, όπως είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος “απαιτείται απ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες. Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας “είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης. Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων.

Οι “κόκκινες” γειτονιές στο λεκανοπέδιο

Η Αττική συνεχίζει να “πρωταγωνιστεί” αρνητικά στον ημερήσιο απολογισμό των κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ με 164 περιστατικά χθες Κυριακή, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 53, η Κοζάνη με 33, τα Ιωάννινα με 23 και η Λάρισα με 19.

Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα αστοιχεία καταγράφονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και στα όρια του Δήμου Αθηνάιων. Επίσης, επιβαρυμένοι είναι και οι δήμοι Ιλίου, Αχαρνών και Περιστερίου.

Ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε περιοχές του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές θεωρούνται οι εξής:

Κερατσίνι
Δραπετσώνα
Νίκαια
Πειραιάς

Επιπλέον έντονη είναι η ανησυχία και για την Γλυφάδα, όπου στα 14 ανέβηκαν τα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα σε γηροκομείο της περιοχής όπου το Σάββατο σήμανε συναγερμός. Τα κρούσματα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόταση, ανέρχονται πια στα 14, εκ των οποίων τα 12 αφορούν τρόφιμους και τα 2 προσωπικό.

Βαρύ επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει ο Δήμος Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown. Tα κρούσματα είναι περισσότερα από 24 και περιλαμβάνουν μαθητές, καθηγητές, αθλητές και προσωπικό.

Facebook Comments