«Ο κ. Βαρουφάκης δεν θα είναι μαζί μας. Δεν έχει ψηφίσει μνημόνια, αλλά τα προετοίμασε θαυμάσια. Απευθυνόμαστε όμως στην κ. Κωνσταντοπούλου και σε όλες τις αντισυστημικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις».

Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, “σκιαγραφώντας” τη δομή του νέου πολιτικού σχήματος, που ετοιμάζει και θα παρουσιάσει, όπως είπε, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Λαφαζάνης μπορεί να κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τα πρόσωπα, που υπάρχουν στη “λίστα” του νέου φορέα, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα είναι στελέχη κομμάτων, τα οποία έχουν ψηφίσει ή στηρίξει μνημονιακές πολιτικέςΕρωτηθείς για το μέλλον της οικονομίας εξέφρασε αμφιβολία για το αν θα φτάσει στην Ελλάδα το σύνολο των 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης και υπό ποιες προϋποθέσεις: «Η Ελλάδα θα μπει σε νέο, τυπικό, μνημόνιο, καθώς έχουν ξεφύγει τα ελλείμματα και του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου πληρωμών… Αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ωραία προπαγάνδα, μπορεί να αγγίζει έναν κόσμο αλλά δεν είναι αλήθεια. Δεν θα έρθουν αυτά τα χρήματα. Είναι πολύ αυστηρές οι προδιαγραφές για να πάρουμε κάποια από τα χρήματα αυτά.»

Όσον αφορά την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια δήλωσε: «από το 1995 από αποδεχθήκαμε τη σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια, εμείς έχουμε “παγώσει” αυτό το δικαίωμα στα 6 ναυτικά μίλια, λόγω του casus belli της Τουρκίας. Ένα δικαίωμα όταν δεν ασκείται, επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, παύει να είναι δικαίωμα.»

Facebook Comments